]]>

Djøf

Gamle jobannoncer hjælper dig i din jobsøgning

Sådan kan du bruge et arkiv med gamle jobannoncer i din egen jobsøgning.

Det er vigtigt, at du hele tiden er opmærksom på ikke at slå autopiloten til i din jobsøgning. Virksomheder er forskellige, og der er altid nuancer i, præcis hvordan en stilling er fra det ene sted til det andet, selvom stillingsbetegnelsen er den samme.

Den tid, du bruger på analysen af jobannoncen, er derfor godt givet ud, og søger du uopfordret, er det en god ide at have forskellige metoder til at få indsigt i jobmarkedet og de virksomheder, du er interesseret i. Én metode er at se på gamle jobannoncer på Jobindex.

Hvad kan du bruge et arkiv med gamle jobannoncer til?

Her er nogle eksempler på, hvad du kan få ud af at besøge arkivet med gamle jobannoncer på Jobindex:

  • Du kan finde kontaktpersoner på tidligere stillingsopslag (på den måde har du et navn som du kan gå videre med, fx slå op på LinkedIn eller ringe til
  • Du kan se i hvilke geografiske områder og hvilke virksomheder der har været mest efterspørgsel på en bestemt type job.
  • Du kan få et indtryk af, om der er vækst i efterspørgslen på en bestemt type job ved at slå op, hvor mange jobannoncer der er på området.
  • Der er mulighed for at se (tidligere) medarbejderes evalueringer af en virksomhed, hvor den rates på 6 parametre: Ledelse, kultur & mening, karrieremuligheder, belønning, arbejdsmiljø & balance samt samarbejde & relationer.
  • Du kan følge udviklingen i antal jobannoncer for en bestemt virksomhed, præsenteret på en tidslinje.

Du kan selvfølgelig også se regnskaber for virksomhederne. Hvis det især er den slags information, du er på udkig efter, er der også meget godt at hente i erhvervsdatabasen BiQ, som medlemmer af Djøf kan få gratis adgang til.

Brug gamle jobannoncer til uopfordret jobsøgning

Arkivet på Jobindex kan med andre ord give dig interessant viden om, hvilke virksomheder der tidligere har søgt medarbejdere med en profil og kompetencer, som ligner dine. De virksomheder er oplagte at starte med at tage fat i. Ved at have adgang til tidligere jobannoncer kan du også helt konkret blive klogere på, hvad virksomheden ledte efter, da de sidst ansatte.

Der er mange fordele ved at søge uopfordret, først og fremmest viser det at du har valgt virksomheden til og at du særligt motiveret for at arbejde for netop dem. En anden fordel er at du selv kan vælge, hvilke kompetencer du vil bringe i spil, samt at du ikke er i direkte konkurrence med andre ansøgere.

Få flere gode råd om uopfordret jobsøgning

Introduktion til arkivet på Jobindex

Videoen viser nogle af de funktioner, du kan gøre brug af i jobannoncearkivet på Jobindex, når du søger konkret viden eller inspiration til din jobsøgning.